۱۳۹۶/۰۴/۲۳

نکات مهم حفاظتی برای آشپزخانه



Important Safety Measures for the Kitchen
......................................................................................................
1.        قبل از اینکه به آشپزی شروع کنید، پیش بندک بپوشید، آستین های تان را بلند کنید، موهای دراز تان را بپوشانید و یا بسته کنید و لباس های شل و دراز تان را که ممکن است در آشپزخانه به چیزی بند شود، و یا بر روی آنها جذب شوند را از خود دور کنید.
2.        دست ها را بشویید و آنها را به خوبی خشک کنید. دست های مرطوب می توانند لغزنده باشند.
3.        اگر نمیتوانید کاملا به الماری های آشپزخانه برسید، از چوکی و یا گام چوبی برای کمک استفاده کنید.
4.        دروازه های الماری و روک های میز را کاملا بسته نگه دارید، تا به آنها تکر نکنید و یا ضربه خورده نیفتید.
5.        به محض اینکه چیزی چپه شد و یا مایعات یا نوشیدنی ها ریخت، آن را زود پاک کنید. لکه های مرطوب می تواند لغزنده باشد.
6.        همیشه با استفاده از دستمال و دستکش های مخصوص آشپزخانه هنگام برداشتن غذای گرم از کوره ها یا اجاق گاز، یا مایکروویو دست های خود را در مقابل حرارت محافظت کنید.
7.        هنگام کار با تابه یا دیگ بر روی اجاق گاز، حتما باید در حین شور دادن دستگیره را نگه دارید تا مانع از افتادن ظرف از روی آتش شود.
8.        همیشه چاقو یا کارد را از قسمت دسته آن بردارید و هیچ وقتی کارد را به سوی کسی دیگر نکشید. اطمینان حاصل کنید که فقط یک کارد و چاقو را هنگامی استفاده کنید که یک شخص بالغ نزدیک شما باشد و با اجازه استفاده کنید، تا اگر اتفاقی افتاد، کسی باشد به شما کمک کند.
9.        کیبل های برق و اجناس الکتریکی را از آتش، از اجاق گاز، منقل و از سینک یا تشت آب آشپزخانه دور نگهدارید.
10.     قبل از خروج از آشپزخانه، همیشه بررسی کنید که اجاق گاز، منقل برقی و مشعل همه خاموش شده اند و اینکه گاز آزاد نباشد.
11.      اگر خود را سوختاندید، بلافاصله به یک بزرگسال بگویید.
12.     چاقو و دیگر اشیاء تیز را در یک سینک یا ظرف پر از آب قرار ندهید. کسی می تواند دست بزند و صدمه ببیند.
13.      هرگز آتش را با آب خاموش نکنید - این کار باعث می شود که آتش بیشتر شود. از یک بزرگسال کمک بخواهید تا آتش را با استفاده از سودا و یا آرد آتش های کوچک آشپزخانه را خاموش کنید.
14.      غذای پخته شده را هرگز بر روی یک بشقاب نا شسته و تخته برش که حاوی مواد غذایی خام است، قرار ندهید. همیشه از یک ظرف تمیز و شسته استفاده کنید.
15.      هرگز آب را به یک ظرفی که در آن روغن داغ است، اضافه نکنید. هیچ وقتی آب را بر روی روغن داغ نریزید، و یا روغن داغ را بر روی آب نریزید. این کار می تواند باعث پریدن روغن شود و کسی را بسوزاند.
16.      دستمال های کاغذی، دستمال های تکه ای، صافی ها و دستکش ها و دیگر اشیایی تکه ای یا چوبی را که میتواند آتش بگیرند را از نزدیک اجاق گاز، منقل و منبع آتش دور نگهدارید تا آتش نگیرند.
17.      اشیای فلزی را هرگز در داخل مایکروویف نگذارید. چون این کار باعث جرقه های برقی و آتش گرفتن میشود.
18.      همیشه دسته تابه ها وظرف هایی را که بر روی اجاق میگذارید، به طرف داخل میز آشپزخانه بگذارید، و به طرف بیرون از میز نگذارید، چون ممکن است دسته به بدن تان خورده و ظرف چپه شود و شما را بسوزاند.
19.      هنگام استفاده از تابه یا تخم پزی ها و همیشه از یک دستکش و یا صافی و یا دستمال خشک استفاده کنید، دستمال تر و مرطوب هرگز دست و انگشتان شما را در مقابل حرارت و سوختن محافظت نمیکند.
20.     غذاها را به آرامی داخل آب جوش اضافه کنید، تا آب بیرون نپرد و شما را نسوزاند.
21.     هنگام باز کردن دیگ های بخار و ظرف های دیگ غذا، متوجه باشید که غذای داغ با فشار به چشم ها و بدن شما پریده و آسیب نرساند. همیشه ظرف های داغ را هنگام باز کردن دور از بدن نگهداری کنید و یا بگذارید اول فشار هوای داخل آن تمام شود و بعداً باز کنید. تعداد زیادی از مردم دیگ بخار را زیر آب سرد قرار میدهند سپس باز میکنند.
22.     دست های مرطوب را از نقاط برق دار و ساکت های برق دور نگهدارید.
23.     هنگام برش، و قطع کردن و پوست کردن چیزی با کارد یا چاقو، همیشه طوری برش، قطع یا پوست کنید که تیغ کارد یا چاقو از بدن تان به سوی بیرون برود، نه از بیرون به سوی داخل. چون اگر کارد یا چاقو به طور اتفاقی از چیزی که قطع میکنید بلغزد، به بدن شما صدمه نزند.
24.     مواد کیمیاوی و خطرناک را همیشه از آشپزخانه دور نگهدارید و هرگز هنگام شستن ظرف های آشپزخانه از مواد کیمیاوی مثل وایتکس استفاده نکنید. وایتکس یک زهر بسیار خطرناک است و کوچکترین ذرات آن وقتی در ظرف باقی بماند، هنگام غذا خوردن به جهاز هاضمه اعضای خانواده آسیب های جدی وارد میکند.
25.     از گذاشتن وسایل سنگین به مدت زیاد در الماری آشپزخانه بپرهیزید چون مقاومت عمود بر الیاف تخته کم بوده و امکان شکست در الماری آشپزخانه را میدهد .
26.     الماری آشپزخانه خود را به اندازه معمول پر کنید زیرا در دراز مدت فشار به تخته آمده و در اصطلاح می گویند تخته شکم داده است یعنی قوس پیدا کرده .
27.     از چسب آبندی حتماً برای دور سینک یا تشت آب آشپزخانه خود استفاده کنید. سینک باید به صورت تراز در جای خود نشسته باشد چون در غیر این صورت آب در سینک میماند .
28.     اگر نوارهای روی لبه الماری آشپزخانه کنده شده و یا شکسته شده سریعاً آن را تعویض کنید چون در صورت نفوذ آب به داخل آن باد میکند .
29.     هر چند وقت یک بار زیر الماری آشپزخانه خود را تمیز کنید تا محل تجمع مادر کیکا و مورچه نشود مورچه متواند به بافت چوبی آسیب برساند.
30.      از پریدن روی الماری آشپزخانه و نشستن بر روی آن خود داری کنید چون فشار بیش از حد به آن وارد میشود و احتمال شگست وجود خواهد داشت .
31.      هرگز الماری آشپزخانه چوبی و یا ساخته شده با ام دی اف را با آب نشویید.
32.     کف روک های الماری آشپزخانه ها اکثراً فیبر میباشد و چون فیبر از لحاظ مقاومتی ضعیف می باشد در هنگام چیدن وسایل در داخل روک ها دقت کنید وسایل سنگین در آن نذارید.
33.      از گذاشتن قاشق یا پنجه تر و مرطوب در داخل روک ها بپرهیزید چون فیبر نسبت به آب مقاوم نیست و سریعاً خراب میشود .
34.      در صورت کنده شدن روکش روی صفحه الماری آشپزخانه حتماً آن را عوض کنید چون در غیراین صورت و نفوذ آب به داخل آن پس از مدتی صفحه باد کرده و خراب میشود.
35.      در صورت ایجاد لکه ها بر روی الماری آشپزخانه و نرفتن شما میتوانید آن را با کمی تینر یا اسیتون فوری ببرید. تینر را با دست مال بر روی لکه ها بکشید.
36.      هر چند وقت یک بار به الماری آشپزخانه زیر سینک نگاه کنید تا آب در آنجا چکه نکند.
37.      اگر الماری آشپزخانه خانه شما چوبی است هر چند وقت یکبار به آن واکس بزنید تا کابین چوبی شما سالم بماند.
38.      روغن کمتر، زندگی بهتر یادتان نرود.
39.      به خاطر جلوگیری از گاز و بوی پیاز هنگام ریزه کردن پیاز در آشپزخانه، پیاز را در داخل ظرفی پر از آب گرم ریزه کنید.
40.      برای از بین بردن بوی پیاز و سیر پس از خوردن آنها باید از خوردن نعناع، پودینه و جویدن ساجق و یا خوردن یک پیاله قهوه استفاه کنید.
41.      برای خوشبو نگهداشتن یخچال تان لازم نیست چیز های بد بو را داخل آن بگذارید و اگر چیزی مثل سیر، پیاز، گندنه، نیشپیاز، ملی سرخک را سهواً گذاشتید، برای از بین بردن بوی بد آن ها در یخچال، مقدار قهوه یا بیکنگ سودا یا سودایی که برای پختن نان و کیک استفاده میشود، را در داخل یخچال در داخل یک ظرف سر باز بگذارید، این بوی بد یخچال را از بین می برد.